Fotografie & concept creatie

Op zoek naar het verhaal achter de sieraden.

In opdracht van Jólioro, en in samenwerking met Joyce en Lisa (eigenaren Jólioro) hebben we samen de nieuwe fotografie en beeldbank gecreëerd door eigentijdse collecties te analyseren en om te zetten in beelden.

Uitgevoerde diensten
  • Concept creatie
  • Fotografie
  • Art Direction
  • Styling

De sieraden een eigen rol geven in het beeldverhaal: Waar is de collectie op gebaseerd en wie zitten er achter het merk Jólioro?

Beleving speelt een belangrijke rol als het op sieraden aan komt. Elk sieraad is met veel liefde en passie gemaakt met de hand, daardoor heeft elk sieraad een eigen verhaal. We zijn terug gegaan naar de oorsprong van de collectie. Italiaanse steden en streken zijn een leidend verhaal in de ontwerpfase. Zo zijn sommige collecties geïnspireerd op Rome, Venetië en vanuit daar is Lisa samen met Joyce aan de slag gegaan met de collectie.

 

Om elke collectie een eigen beeldverhaal te laten vertellen hebben we de collecties onderzocht. Welk verhaal wil je vertellen met de collectie? Wat moet de collectie uitstralen? Daarnaast vond ik het belangrijk dat de sfeer in lijn ligt met de sieraden en de makers van de sieraden zelf. In plaats van modellen in te huren, hebben we gekozen om Joyce en Lisa zelf de hoofdrol te laten spelen in de beelden. Er zijn drie beeldconcepten bedacht voor elk een andere collectie of lijn van de collectie. De fotografie die je hieronder ziet is van de collectie Classicoro, waarvan de lijn Rome heet.

 

Lisa Spikkert: “We wilden graag mooie, klassieke, moderne, unieke en toch persoonlijke foto’s die het merk goed kunnen vertalen, zodat mensen een indruk krijgen van wie wij zijn, wat wij doen en wat Jólioro is. Omdat wij ook nog beginnend zijn en daarbij nog erg in ontwikkeling, zie ik door deze beelden nieuwe kansen, nieuwe ideeën en krijg ik extra veel motivatie om nog meer mooie sieraden te ontwerpen zodat wij nog mooiere foto’s kunnen maken samen. De samenwerking tussen Babs en ons verloopt super goed. Ik merk dat we snel op één lijn liggen en Babs haar enthousiasme maakt mij nieuwsgierig tijdens de shoot, en neem ik dan ook van haar over. Babs is jong en gedreven en dat merk ik goed aan haar. Ik ben het niet gewend om voor de camera te staan, maar door Barbara ga ik toch shinen en daardoor het merk Jólioro ook. Ze stelt mij snel op mijn gemak en laat mij lachen. Ik kan niets anders zeggen dan dat ik zin heb in de volgende shoot. Des te vaker wij elkaar zien en met elkaar samenwerken zal het resultaat ook beter en nog mooier worden. Thanks Babs, voor deze fijne samenwerking en op naar nog meer prachtig beeldmateriaal dat ons beide verder helpt op ons vakgebied.”

This is where
you come in.