Fotografie

Samen werken aan mooie dingen.

Als ik van iemand heb mogen leren dan is het van Jasper en Andre van Strategisch Ontwerpbureau JA!. Toen ik vijf jaar geleden begon had ik erg veel twijfels over mijn ondernemersavontuur. Die twijfels namen Jasper en Andre weg, waardoor ik aan mijn avontuur kon beginnen. Nu werken we samen aan mooie dingen, en maken we samen mooie dingen.

Uitgevoerde diensten
  • Fotografie
  • Shotlist
  • Moodboard
  • Beeldtaal

Samen met Strategisch Ontwerpbureau JA! werken we voor verschillende klanten. Omdat JA! en Barbara Trienen Photography zo nauw samenwerken weten we de werkwijze van elkaar kunnen we daar naar sturen.

Waar ik normaliter pas aan tafel kom als het beeldconcept bedacht is, zit ik bij JA! vaak al aan tafel als het beeldconcept nog bedacht moet worden. Dat vind ik het leukste, meedenken over het concept, de beeldtaal, de styling, en de locaties. Ik vind het tof om niet alleen ‘uitvoerend’ fotograaf te zijn, maar dat ik ook mijn creativiteit in de opdracht kan leggen. Bij Bureau JA! krijg ik die vrijheid, en dat werkt heel fijn.

 

Voor de eigen kanalen van JA! leg ik ook veel vast. Van inspiratietrip naar Vlieland, tot de zomer BBQ en het personeelsuitje; ik ben er bij met mijn camera. Daardoor hebben zij een hele beeldbank aan echte, niet geënsceneerde beelden die ze kunnen inzetten bij allerlei uitingen. Ik vind het tof om te zien dat JA! de waarde inziet van het vastleggen van de cultuur en ook van de foto’s zelf en natuurlijk de waarde van samen mooie dingen maken.

 

André Hofsink, Art Director en mede-eigenaar van JA!: “Babs vraagt door en wil de klant en opdracht begrijpen om zodoende middels beeld, dat ondersteunend  is aan een groter geheel, een probleem op te lossen. Dat is wat anders dan enkel mooie plaatjes schieten. Haar persoonlijkheid zorgt voor een super ontspannen sfeer op de set, waardoor niemand zich geremd voelt. Dat is belangrijk, want je wilt karakter in beeld zien én voelen. Dat heeft alles te maken met je persoonlijkheid als fotograaf. Doordat Babs onze klanten én ons begrijpt, weet ze naadloos in te spelen op de vraag die er op dat moment ligt. Haar organische stijl, met vaak natuurlijk licht, zorgen voor échte beelden uit het moment genomen. Voor onze klanten is het belangrijk dat er een vertrouwd gezicht over de vloer komt, waarbij ze zich op hun gemak voelen. Hierdoor ontstaat er door de jaren heen uitgebreide en prachtige beeldbanken waar de identiteit van dat bedrijf van af spat. Een fotograaf legt portretten vast van mensen hoe ze zich op dat moment bij haar voelen. Vaak horen we, hey! Wat sta ik er leuk op zeg! Barbara is een mooi mens, met prachtige humor en een harde werkers mentaliteit. Goed, is vaak niet goed genoeg.”

 

This is where
you come in.